Ανθεί το φαινόμενο της πορνείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανθεί το φαινόμενο της πορνείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 14364/05.04.2011

Προς Υπουργούς:

- Προστασίας του Πολίτη

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το φαινόμενο της πορνείας να είναι ανεξέλεγκτο. Γονείς και κάτοικοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων. Η κάθε μορφής πορνεία (ανδρική πεζοδρομιακή, παιδεραστία, γυναικεία πεζοδρομιακή, οίκοι ανοχής), που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους, οι οποίοι αναγκάζονται να κλείνονται στα σπίτια τους και να απαγορεύουν στα παιδιά τους την έξοδο.

Οι εκδιδόμενοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκαλούν τους διερχόμενους. Μάλιστα πολλοί από τους οίκους ανοχής δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις από σχολεία και εκκλησίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ ελλοχεύουν και αυξημένοι  κίνδυνοι, δεδομένου ότι η διακίνηση ναρκωτικών είναι έντονη στην περιοχή. Μάλιστα από τους 50 οίκους ανοχής, που μπορεί να υπάρχουν συνολικά εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι 29 βρίσκονται στην 2η Δημοτική κοινότητα. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που γεννώνται σε συνεργασία με τον Δήμο, έτσι ώστε να περιοριστεί η παράνομη πορνεία στο κέντρο της πόλης και να μη δημιουργούνται προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα και στις κατοικίες που γειτνιάζουν.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα συναρμόδια Υπουργεία την παράνομη πορνεία, που ανθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δημιουργεί προβλήματα και ανησυχίες σε γονείς και κατοίκους της περιοχής;

Απαντήσεις Υπουργείων